Vrienden en vijanden. Wat als je vrienden je overtuigingen over vegetariër zijn niet delen?

Het is grappig, maar toen ik vegetariër werd, maakte ik me zorgen over wat mijn vrienden zouden denken. Als u zich zo voelt, staat u waarschijnlijk een aangename verrassing te wachten. De meeste jonge mensen begrijpen dat vegetariër zijn een positieve stap is die veel dieren zal helpen redden.

Dit betekent echter niet dat ze zich bij je willen aansluiten, maar sommigen van hen zullen in die richting bewegen. Georgina Harris, een XNUMX-jarige inwoner van Manchester, herinnert zich: "Al mijn vrienden dachten dat vegetariër zijn cool was. En veel mensen zeiden: "O ja, ik ben ook vegetariër", zelfs als ze dat niet echt waren. Natuurlijk ontmoet je mensen die zielige pogingen doen om je geloof in je overtuigingen te testen. "Konijnenvoer is alles wat ze eet", "Hier komt de kleine konijnenliefhebber." Meestal maken mensen dit soort opmerkingen omdat je niet bang bent om je open te stellen en te spreken. Je moet de moed hebben om anders te zijn, en je laat mensen zien dat je sterk bent, maar dat zijn ze niet, en dat baart hen zorgen.

Lenny Smith, een meisje van zestien, werd lastiggevallen door de vriend van haar vader met zijn opmerkingen. “Hij viel me altijd lastig met zijn opmerkingen over mijn overdreven emotionaliteit, zei dat ik niet in de echte wereld leef. Hij plaagde me, en hoewel hij een glimlach op zijn gezicht had, wist ik dat het niet grappig was, hij zei het met woede. Hij deed dit omdat ik vrouwelijk en zwak ben, of om een ​​andere reden. Hij ging vaak jagen en op een zondag ging hij naar zijn vader en gooide een dood konijn voor mijn neus op de keukentafel en lachte. 'Hier heb je een mooi klein pluizig konijntje,' zei hij. Ik walgde zo dat ik hem voor het eerst, in niet helemaal fatsoenlijke bewoordingen, vertelde wat ik van hem vind, maar het was niet hysterisch. Ik denk dat hij geschokt was."

Lenny's verhaal leert iedereen een lesje. Wat je ook doet, blijf kalm! Het zal niet lang duren voordat iedereen gewend is aan het feit dat je vegetariër bent, de grappen over jou zullen saai worden en stoppen. De reactie op uw bewering dat u vegetariër bent, zal oprechte interesse zijn. Het aantal vegetariërs over de hele wereld groeit snel, dus wees voorbereid op vragen als: "Wat eet je?". Joanna Bates, inwoner van Northampton, zegt: "In het begin vroegen mijn vrienden me of ik vlees miste, totdat ze zich realiseerden dat ze mijn eten boven hun eigen eten verkiezen. Ze begonnen vlees ook te associëren met dode dieren, en vier op de vijf werden ook vegetariërs.”

Sommige aspirant-vegetariërs geven het op omdat al hun vrienden samenkomen in lokale eetgelegenheden. Dat was een serieus probleem in die tijd dat er geen vegetarisch alternatief was en zelfs frietjes op rundvet werden gekookt. Je kunt zien hoeveel impact het vegetarisme heeft gehad, omdat een van de grootste voedselketens nu vegetarische burgers verkoopt en vegetarische oliechips maakt.

Als je wordt uitgenodigd om vrienden te bezoeken, beschouw dit dan niet als een probleem. Zodra ze erachter komen dat je vegetariër bent, zullen de meeste ouders proberen er geen probleem van te maken. Je kunt ze helpen door hints te geven, zoals een vegetarische "vleestaart" bij hun eten in de oven zetten en deze samen met je vrienden opeten. Soms proberen vrienden en bijna altijd vijanden zwakheden in je overtuigingen te vinden. Het grappige is dat iedereen denkt dat hij de meest originele argumenten en argumenten heeft. "Ik durf te wedden dat je dieren gaat eten als je op een onbewoond eiland belandt en je geen andere keuze hebt." Het antwoord – “Ja, dat zou ik waarschijnlijk gedaan hebben, maar ik had je liever opgegeten als je erbij was” – dit antwoord heeft niets te maken met de productie van vleeswaren en evenmin met de vraag. En nu de meest opwindende vraag: ga je een persoon kussen die vlees eet? Zo niet, dan denkt u misschien dat uw keuzes beperkt zijn.

Aan de andere kant is een geweldig persoon stil, en een vegetariër kan naast je zijn, om de hoek of in de club waar je naartoe gaat. Als je een jonge vegetariër wilt ontmoeten, ga dan naar een plek waar zulke mensen samenkomen: de lokale vegetarische verenigingen, of milieugroeperingen of dierenrechtenactivisten. Als je een vegetarisch meisje wilt ontmoeten, pas dan dezelfde regels toe, het enige verschil is dat het veel makkelijker is, want er zijn twee keer zoveel vegetarische vrouwen als mannen. Aan de andere kant kun je zelf beslissen dat je een vleeseter gaat kussen, maar probeer hem te overtuigen en hem aan jouw zijde te krijgen. Gebruik dezelfde methoden als bij ouders - laat video's zien van de omstandigheden waarin dieren leven en sterven. Wees besluitvaardig en sta erop dat je alleen naar een plek gaat waar je vegetarisch kunt eten. Als je partner weigert zijn dieet te veranderen, zelfs nadat je alles hebt geprobeerd, dan heb je echt een serieus probleem en moet je een moeilijke beslissing nemen - negeer je hem of help je hem? Aan de andere kant, als hij je mening voldoende respecteert om vegetarisch te eten in jouw aanwezigheid, dan kun je zeggen dat je een winnaar bent. Ik heb een aantal vegetariërs ontmoet die niet eens proberen met vleeseters te praten. Ik hoop dat je deze methode niet gebruikt om mensen aan jouw kant te krijgen. Ik kan met zekerheid zeggen, op basis van mijn ervaring, dat velen erin geslaagd zijn hun metgezellen te overtuigen om vlees te weigeren.

Laat een reactie achter